Ζωντανές μεταδόσεις στο chessbomb!

ζωντανές παρτίδες chessbomb

Ένα σημαντικό κομμάτι της σκακιστικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει τη μελέτη παρτίδων υψηλού επιπέδου. Πέρα από τις κάθε είδους εκδόσεις αναλυμένων παρτίδων, σήμερα πια έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε ζωντανά όλες σχεδόν τις σημαντικές παρτίδες που παίζονται στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια επίσκεψη στο chessbomb!

Στην ιστοσελίδα αυτή μεταδίδονται σκακιστικά τουρνουά ατομικά και διασυλλογικά, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέχρι ανοικτά ελβετικά!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως δεν σταματά στη μετάδοση των παρτίδων, αλλά επιτρέπει ακόμα και την ανάλυσή τους από ισχυρούς υπολογιστές σε πραγματικό χρόνο. Η μεγαλύτερη δυσκολία για το απλό κοινό, που θα ήθελε να παρακολουθήσει μια παρτίδα υψηλού επιπέδου, είναι ακριβώς ότι δεν μπορεί να καταλάβει τα λάθη των σκακιστών, δεν μπορεί να αναγνωρίσει τις κρίσιμες στιγμές που κρίνουν το αποτέλεσμα. Τώρα πια με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή ο θεατής νιώθει ότι συμμετέχει στο παιχνίδι!

Υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό όφελος από τις ζωντανές μεταδόσεις. Δίνεται η δυνατότητα στους νεαρούς σκακιστές να γνωρίσουν τους σύγχρονους κορυφαίους παίκτες και να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι τον τρόπο που αγωνίζονται. Αυτό το κομμάτι της σκακιστικής κουλτούρας λείπει απελπιστικά από τη νεολαία του σκακιού και είναι σημαντικό ότι τώρα πια το κενό μπορεί να συμπληρωθεί.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.