Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων

Ευρωπαικο Πρωταθλημα Σκακι Πολωνια 2013

Στη Βαρσοβία της Πολωνίας διεξάγεται αυτή την περίοδο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων. Οι ημερομηνίες του Πρωταθλήματος, 7 με 18 Νοεμβρίου, συμπίπτουν με αυτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δίνοντας έτσι ένα έντονο σκακιστικό χρώμα στο μήνα που διανύουμε.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης μπορείτε να βρείτε αναλυτικά αποτελέσματα και παρτίδες. Οι συνθέσεις των ομάδων είναι τετραμελείς με ένα ακόμα αναπληρωματικό.

Οι Ελληνικές εθνικές ομάδες δίνουν φυσικά το “παρών” και σε αυτή τη διοργάνωση. Η ανδρική εθνική ομάδα έκανε αισθητή την παρουσία της ήδη από το 2ο γύρο όπου και νίκησε επί της ισχυρής ομάδας της Αγγλίας. Είχε προηγηθεί αγχωτική νίκη επί της αδύναμης Λιθουανίας. Στον 3ο γύρο η εθνική μας πέτυχε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα με την ισοπαλία εναντίον της Ρουμανίας.

Η σύνθεση της ανδρικής ομάδας είναι για άλλη μια φορά: Μπανίκας, Παπαϊωάννου, Μαστροβασίλης Δ., Χαλκιάς και Κοτρωνιάς. Αρχηγός ο Στράτος Γρίβας.

Ευρωπαικο Πρωταθλημα Σκακι Πολωνια 2013

Η γυναικεία ομάδα μας ξεκίνησε εντυπωσιακά με νίκη επί της ισχυρής Γερμανίας, ακολούθησε ήττα στο 2ο γύρο από τη Γαλλία και ισοπαλία στον 3ο με την Ολλανδία. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Σπύρος Καπνίσης. Η σύνθεση αποτελείται από τα συνηθισμένα ονόματα των: Μπότσαρη, Μακροπούλου, Φαχιρίδου, Παυλίδου με την προσθήκη της 13χρονης Τσολακίδου. Μέχρι στιγμής η νεαρή σκακίστρια έχει αγωνιστεί και στα τρία παιχνίδια σημειώνοντας τρεις νίκες! Ας ελπίσουμε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.