Δυναμική συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Βαρσοβία 2013

Συνεχίζει ακάθεκτη η εθνική ανδρών, μετά το μικρό διάλειμμα με τη Γαλλία, αφού στον 7ο γύρο νίκησε άνετα την Κροατία με 3-1. Πρώτος “καθάρισε” την παρτίδα του ο Μπανίκας στην πρώτη σκακιέρα και μάλιστα με τα μαύρα! Κανένας από τους σκακιστές μας δεν κινδύνεψε, ενώ από την αρχή του παιχνιδιού ο Κοτρωνιάς στην τέταρτη σκακιέρα είχε αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι στον Κοζούλ. Τελικά το πλεονέκτημα εξελίχθηκε σε δίκτυο ματ(!) και με 2 ισοπαλίες στις σκακιέρες 2-3 διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

Ο προτελευταίος γύρος μας βρίσκει στην 4η θέση της βαθμολογίας και αντιμέτωπους με το πανίσχυρο Αζερμπαϊτζάν, όμως πετυχημένη διοργάνωση χωρίς δύσκολες συναντήσεις δεν γίνεται! Όποια και αν είναι τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων γύρων η πορεία της Εθνικής μας ομάδας κρίνεται προκαταβολικά επιτυχημένη.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

Croatia Greece 1-3
Saric, Ivan Banikas, Hristos 0-1
Stevic, Hrvoje Papaioannou, I. ½-½
Palac, Mladen Halkias, Stelios ½-½
Kozul, Zdenko Kotronias, V. 0-1

Η Εθνική γυναικών κατάφερε να νικήσει την ομάδα της Φινλανδίας και θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στους δύο τελευταίους γύρους. Ο προτελευταίος γύρος την βρίσκει στην 21η θέση, όπου αντιμετωπίζει σε ένα δύσκολο παιχνίδι την αξιόμαχη Αυστρία.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

Finland Greece 1½-2½
Tuominen, Tanja Pavlidou, E. 1-0
Savola, Laura Makropoulou, M. 0-1
Puuska, Heini Fakhiridou, E. 0-1
Nazarova, A. Tsolakidou, S. ½-½

Παρτίδες και οπτικοακουστικό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της διοργάνωσης προέρχονται από το επίσημο site. Δυστυχώς είναι τόσο λίγες που δεν καλύπτουν ούτε το 10% των συμμετεχουσών ομάδων…

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.