Έσπασε το ρόδι ο Κάρλσεν

Αναντ - Κάρλσεν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι 2013

Επιτέλους νίκη στο ματς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Ο Νορβηγός διεκδικητής Μάγκνους Κάρλσεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Βίσυ Ανάντ σημειώνοντας έτσι την πρώτη του νίκη στο ματς.

Απομένουν ακόμα πολλές παρτίδες (άλλες 7) και τίποτα δεν έχει κριθεί, όμως το σημερινό αποτέλεσμα δίνει καινούργιο ενδιαφέρον σε ένα ματς που ξεκίνησε διστακτικά με τέσσερις ισοπαλίες.

Όπως θα λέγαμε στο ποδόσφαιρο μετά το πρώτο γκολ θα ανοίξουν οι άμυνες και θα δούμε θεαματικό παιχνίδι! Ας ελπίσουμε ότι ο Ανάντ θα βρει την ψυχική δύναμη να ανταποκριθεί στο κρίσιμο των περιστάσεων και πως ο Κάρλσεν θα συνεχίζει να πιέζει ακόμα και σε ισορροπημένες θέσεις όπως η σημερινή.

Η στρατηγική του Νορβηγού είναι πια φανερή. Επιλέγει ανοίγματα στα οποία ο αντίπαλος μπορεί να ισοφαρίσει εύκολα αλλά δεν περιέχουν κανένα ρίσκο από τη δική του πλευρά. Δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του ότι μπορεί να βρίσκει σωστές κινήσεις ακόμα και σε θέσεις που δεν φαίνεται να υπάρχει καθαρό σχέδιο. Αντίθετα ο Ανάντ υπέπεσε σήμερα σε 2-3 λάθη που ήταν αρκετά να για να γνωρίσει την πρώτη του ήττα.

Ακολουθεί η παρτίδα με σχόλια στα σημεία που έκριναν το παιχνίδι:

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.