Τρίτη ισοπαλία στο Τσενάι

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Chennai Ινδία 2013

Το αποτέλεσμα μπορεί να παραμένει το ίδιο στο ματς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όμως οι Αναντ και Κάρλσεν έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται! Η τρίτη παρτίδα έληξε και αυτή ισόπαλη όμως είχε μεγάλη διάρκεια και παίχτηκε κατά διαστήματα καλό σκάκι, με αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Κάρλσεν ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας τα Λευκά κομμάτια και πάλι με 1.Ιζ3, δείχνοντας ότι εξακολουθεί να φοβάται την προετοιμασία του Πρωταθλητή. Σύντομα το παιχνίδι απέκτησε ξεχωριστό χαρακτήρα με το άνοιγμα να μοιάζει με ανάποδο “δράκο”. Ο Ανάντ κατάφερε να οδηγήσει την παρτίδα σε πλεονεκτική θέση για τα Μαύρα, όμως την κρίσιμη στιγμή αντί να μπει σε περιπλοκές απλοποίησε τη θέση με αποτέλεσμα την ισοπαλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το πλεονέκτημα που είχε ο Ινδός στη μεγαλύτερη διάρκεια της παρτίδας, ήταν συνεχώς ανήσυχος, στριφογύριζε στην καρέκλα του και έδειχνε μάλλον φοβισμένος. Εξάλλου αυτός πρότεινε τις μαζικές ανταλλαγές κομματιών που οδήγησαν στην ισοπαλία. Μια ισοπαλία, που ο Νορβηγός νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν δέχτηκε αμέσως αλλά έπαιξε μέχρι να ανταλλαχτούν σχεδόν τα πάντα.

Το μήνυμα του Κάρλσεν ελπίζουμε να ήταν, ότι στις επόμενες μέρες το μαχητικό πνεύμα θα κάνει την εμφάνισή του από νωρίς στην παρτίδα και όχι όταν το αποτέλεσμα έχει ήδη κριθεί…

Δείτε την τρίτη παρτίδα:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.