Πανελλήνια Νεανικά 2014

Πανελλήνια Νεανικά σκάκι 2014

Άλλη μια καλοκαιρινή σκακιστική διοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη και πάλι στο Ρίο Πατρών. Τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων για τις ηλικιακές κατηγορίες -8, -10, -12, -14 και -16. Όπως κάθε χρόνο οι κατηγορίες χωρίζονται στο γενικό τμήμα και το τμήμα των κορασίδων.

Στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων μπορείτε να βρείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αλλά και ζωντανή μετάδοση των παρτίδων. Οι συνολικές συμμετοχές στο γενικό τμήμα ανήλθαν φέτος στις 189, ενώ στο τμήμα των νεανίδων συμμετέχουν 92 σκακίστριες.

Το σύστημα των αγώνων που έχει επιλεχθεί και εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια, χωρίζει τους νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες σε επιμέρους κατηγορίες βάσει ηλικίας και φύλλου. Επίσης δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στην τελική φάση των πρωταθλημάτων σε οποιονδήποτε, ακόμα και αν δεν έχει συμμετάσχει στα αντίστοιχα προκριματικά.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κατακερματισμός των κατηγοριών δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και πρέπει να επανεξεταστεί, τόσο για τις ηλικίες αλλά κυρίως ως προς το φύλο. Έχω αναφερθεί στο παρελθόν στις “θετικές διακρίσεις” που απολαμβάνει το γυναικείο σκάκι παγκοσμίως και κατά πόσο βοηθούν την εξέλιξη των σκακιστριών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα νεανικά πρωταθλήματα, όπως διοργανώνονται σήμερα, είναι ότι θυμίζουν μια ακόμα προκριματική φάση.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.