Έβδομη θέση στο Πανευρωπαϊκό

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Βαρσοβία 2013

Η πολύ καλή πορεία της Εθνικής μας ομάδας, αποτυπώθηκε με την έβδομη θέση στην τελική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκακιού, που μόλις ολοκληρώθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Η εθνική μας στους δύο τελευταίους γύρους σημείωσε μια ήττα με το Αζερμπαϊτζάν, που τελικά κατέκτησε και τον τίτλο και μια ισοπαλία με την Ιταλία. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες εμφανίσεις σε μεγάλη διοργάνωση και δείχνει ότι παρά τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, το σκάκι κορυφής μένει προς το παρόν ανεπηρέαστο.

Δευτεραθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η ομάδα της Γαλλίας που οδηγούσε την κούρσα μέχρι και το ξεκίνημα του τελευταίου γύρου. Εκεί όμως την περίμενε η λαβωμένη Ρωσία που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και νικώντας στο μεταξύ τους παιχνίδι κατόρθωσε να καταλάβει την τρίτη θέση (σε ισοβαθμία με Γαλλία και Αρμενία). Τέταρτη η Αρμενία που στον τελευταίο γύρο έφερε ισοπαλία με την πρωταθλήτρια ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, πέμπτη η Ουγγαρία και έκτη η Γεωργία.

Η εθνική γυναικών δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, καταλαμβάνοντας την 26η θέση στην τελική βαθμολογία. Εδώ θα κρατήσουμε στα θετικά την παρουσία των νέων μελών Παυλίδου και Τσολακίδου, αλλά σίγουρα χρειάζονται βελτιώσεις και ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό και το στήσιμο της ομάδας.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες η ομάδα της Ουκρανίας και μάλιστα με ήττα στον τελευταίο γύρο. Δεύτερη η Ρωσία που επωφελήθηκε από την αδιαφορία των Πρωταθλητριών νικώντας το μεταξύ τους ντέρμπι του τελευταίου γύρου. Τρίτη η οικοδέσποινα Πολωνία.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.