Με 32 ομάδες η Α Εθνική 2014

Α΄ Εθνική σκάκι

Ξεκινά το Σάββατο 28 Ιουνίου το 42ο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής κατηγορίας στο σκάκι. Το κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα της χώρας θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική προκήρυξη των αγώνων, την αρχική κατάταξη των ομάδων, τις βασικές συνθέσεις αλλά και την κλήρωση του πρώτου γύρου. Όπως φαίνεται από το στήσιμο της σελίδας που παρατηρούμε ότι φιλοξενείται σε διαφορετικό domain από αυτό της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), κάποιες παρτίδες θα μεταδίδονται ζωντανά.

Για άλλη μια χρονιά η Α΄ Εθνική θα διεξαχθεί με το “υδροκέφαλο” σύστημα της τελικής φάσης με 34 ομάδες και τις “αναπτυξιακές” συνθέσεις των 10 σκακιερών. Και φέτος έχουμε απώλειες μιας και δεν συμπληρώθηκε ο μέγιστος αριθμός των 34 ομάδων, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην τα καταφέρουν και κάποιες ομάδες που πλήρωσαν το παράβολο συμμετοχής.

Από τις αρχικές 34 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, βάσει της περσινής διοργάνωσης (20) και των φετινών προκριματικών (14), μόνο οι 28 ανταποκρίθηκαν. Η διαδικασία αναπλήρωσης ολοκληρώθηκε με την προσθήκη ακόμα 4 ομάδων που καλούνται την τελευταία στιγμή να αγωνιστούν στην τελική φάση.

Με μια πρώτη ματιά η δυναμικότητα των ομάδων ακολουθεί το μοτίβο των τελευταίων ετών. Οι ομογάλακτες ΠΣ Περιστερίου και ΣΑ Κορινθίας “Αργοναύτης” διαθέτουν τα ισχυρότερα σύνολα και δίκαια φέρουν τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν και οι συνήθεις ύποπτοι ΣΟ Καβάλας, ΕΣ Θεσσαλονίκης και ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νίκαιας.

Το σύστημα των αγώνων θα είναι και πάλι ελβετικό 7 γύρων (με ένα διπλό την Κυριακή 29-06) το οποίο ευνοεί τις εκπλήξεις, αφού το αποτέλεσμα του τελευταίου γύρου μπορεί να σημαίνει διαφορά 10 θέσεων στην τελική κατάταξη.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.